Energie vergelijk voor overstap naar andere energieleverancier

Elk jaar neemt het aantal consumenten dat wisselt van energieleverancier toe. Dit gebeurt vooral door het gebruiken van een energie vergelijk of door het maken van een eigen vergelijking. Overstappen naar een andere energieleverancier kan zorgen voor een flinke besparing op je energierekening. Maar wanneer kun je overstappen, wie is de voordeligste energieleverancier en waar moet je allemaal op letten?

Aandachtspunten bij een overstap

Wanneer je wilt gaan overstappen moet je rekening houden met bepaalde onderdelen van je energierekening en zal je ook keuzes moeten maken. Zo kun je alleen maar besparen op je energietarieven en de vastrecht kosten. De overige kosten van je energierekening zijn vastgesteld door de overheid en netbeheerder.

Bij een overstap moet je ook verschillende keuzes maken:

  • Kies je voor vaste of variabele tarieven
  • Kies je voor een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd
  • Wil je een enkele meter of een dubbele meter met dag- en nachttarief.
  • Kies je voor grijze of groene stroom

Het is belangrijk dat je deze keuzes van te voren goed bekijkt. Ze zorgen er namelijk voor dat je energierekening hoger kan uitvallen dan nodig. Vaste tarieven zijn  in de meeste gevallen goedkoper dan variabele tarieven. Ook zijn contracten voor een bepaalde tijd vaak voordeliger dan die voor een onbepaalde tijd omdat je de een vast contract niet tussentijds kan onderbreken.

Gebruik je vaak alleen in de avond veel stroom en ben je overdag nooit thuis? Dan kan een dubbele meter interessant voor je zijn omdat je hierbij een lager energietarief voor de nacht uren hebt. Grijze en groene stroom? Dat is aan jezelf om te bepalen.

Een energie vergelijk helpt je hierbij

Het is allemaal best een klus om rekening te houden met al deze onderdelen en keuzes. Daarom kun je het beste een overstap maken aan de hand van een energie vergelijk. Daarbij worden met je keuzes rekening gehouden en zie je direct wat de beste aanbieding voor jouw situatie is. Zo kun je al binnen 5 minuten overstappen naar een andere energieleverancier.

Start vandaag nog een energie vergelijk en bespaar soms wel tot €300,- op je energierekening. Prettig geregeld.

Bent u opzoek naar meer informatie over groene energie? klik dan hier.